1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
75-jarig jubileum Feb
1

THCC De Kromhouters door de ogen van ….

Nieuws afbeelding
Iedere maand, gedurende ons lustrumjaar, komen een aantal Kromhouters aan het woord. Ze krijgen allemaal dezelfde twee vragen en voor de rest krijgen ze carte blanche. We laten deze Kromhouters met elkaar herinneringen ophalen en horen graag hoe zij hét Kromhouters-gevoel verwoorden.

Deze maand presenteren wij u Eva van Geelen & Noor van Oostveen!

Zij vertellen wat over zichzelf, wat ze bezig houdt bij de Kromhouters en beantwoorden twee vaste vragen, die de komende maanden ook nog door een aantal andere Kromhouters beantwoord wordt.

Vraag 1
Er wordt vaak gesproken over hét Kromhouters-gevoel. Hoe zouden jullie dit uitleggen aan een buitenstaander?

Vraag 2
Met elkaar creëren wij dat Kromhouters-gevoel. Op het veld, als vrijwilliger langs het veld, in het clubhuis, achter de schermen, etc. Wie springt er in jullie ogen in dit geval uit?
Welke Kromhouter verdient hier een compliment, én waarom?

Tekst gaat verder onder afbeelding

Noor & Eva
Hoi! Wij zijn Noor van Oostveen en Eva van Geelen en wij hockeyen nu al een tijdje in Dames 1. Naast dat wij hockeyen, zijn we ook actief op de hockeyclub. Ongeveer 1,5 jaar terug hebben wij de Kromkabouters opgericht. Deze jongste spelers in de categorie van 3-5 jaar maken spelenderwijs kennis met het hockeyspelletje. In deze 1,5 jaar hebben wij een goedlopende structuur gevonden om deze kleintjes te laten bewegen en te laten hockeyen. We doen dit met heel veel plezier, zelfs op zaterdagochtend om 8:30 uur (terwijl we de avond ervoor feestjes hadden..).

Ik, Eva, geef naast de Kromkabouters ook veel andere teams training; o.a. MD1 die ik ook iedere zaterdag coach. Het coachen doe ik nu voor het 2e seizoen, en dit doe ik met veel plezier. Het is een speciaal gevoel dat een team dat je zowel traint en coacht echt ‘van jou’ is. Het is bijzonder om de meiden op een andere manier te leren kennen, samen met ouders, teammanagers en mijn mede coach Noëlle. Ik hoop dit nog vele jaren te mogen doen bij de Kromhouters.

Wij spelen zelf in Dames 1, en vanuit Dames 1 merken wij ook veel van de beslissingen vanuit de club. Een fijne ervaring vinden wij dat we sinds vorig seizoen op dinsdagavond samen trainen met MA1. We kunnen onderling veel van elkaar leren. Op deze manier wordt voor hen invallen bij Dames 1 minder spannend en wij hebben ook veel profijt van de speelsters van MA1.

Er zijn ons 2 vragen gesteld, waar wij graag antwoord op willen geven. De eerste vraag luidt: Er wordt vaak gesproken over hét Kromhouters-gevoel. Hoe zouden jullie dit uitleggen aan een buitenstaander?

Het Kromhouters gevoel kunnen wij het best uitleggen aan de hand van de Super Sundays. Kleine kinderen die ’s ochtends meegaan naar de wedstrijden van de papa’s en mama’s, veteranen/ veterinnen, dames en heren teams en natuurlijk de supporters, zijn allemaal aanwezig op deze dagen. Hockey en gezelligheid komen hierbij samen; een lekker drankje op het balkon terwijl er wordt gekeken naar de wedstrijden van Dames en Heren 1. Op zondag spelen wij rond 1 uur onze eigen wedstrijd en daarna blijven wij vrijwel altijd met zijn allen hangen om te kijken naar Heren 1, onder het genot van een lekkere jillz. Er heerst altijd een goede sfeer, na de wedstrijden blijven zelfs de tegenstanders vaak nog even voor een drankje. Het feest gaat ook na de laatste wedstrijd nog even door.

Ik, Noor, heb 3 jaar bij een andere club gehockeyd, maar toch kwam ik op de zondagen het liefst weer terug in Tiel om de wedstrijden van de Kromhouters te kijken. Dit omschrijft voor mij ook echt hét Kromhouters gevoel. De club is in het weekend een soort tweede thuis en iedereen komt daarbij samen; buitenstaander of Kromhouter, het maakt niet uit.

Door naar de tweede vraag. Met elkaar creëren wij dat Kromhouters-gevoel. Op het veld, als vrijwilliger langs het veld, in het clubhuis, achter de schermen, etc. Wie springt er in jullie ogen in dit geval uit? Welke Kromhouter verdient hier een compliment, én waarom?
Er springt op dit moment voor ons een echte Kromhouter uit: Herman van Wissen.
Herman is een belangrijke schakel tussen de gezelligheid en hockey bij de Kromhouters. Hij is het hoofd van de bar en verzorgt lekkere lunches, maakt goede cappuccino’s en tapt lekkere biertjes. De jongste spelers, onze Kromkabouters, genieten zo af en toe ook van Hermans zelfgebakken kaasstengels.

Naast het verzorgen van de bar, is Herman ook super actief wat betreft de Kromhouters Doe-dagen. Zeker in deze tijd van corona verdient Herman volgens ons een compliment; hij doet er alles aan om pakketjes met overgebleven frisdrank, snoep en chips te verkopen, en met oud en nieuw heeft hij zelfs oliebollen gebakken en verkocht. Onze Herman is dus echt een topper!

Wij zijn allebei blij om lid te zijn van deze fantastische hockeyclub. Ook vinden wij het super dat wij de kans hebben gekregen om de Kromkabouters op te zetten en dat het momenteel zo’n groot succes is.
#wijzijndekromhouters 💙

Volgende maand gaan we verder met "THCC De Kromhouters door de ogen van .. " Welke Kromhouters vertellen dan hun verhaal? Wordt vervolgd!
Noor & Eva met hun Kromkabouters