1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Nov
14

In de schijnwerpers: Thijs Leeman

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Actief als vrijwilliger rondom de club en als keeper verbonden aan H45-1

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Ik ben verantwoordelijk voor de materialen. Samen met de deelnemers van de Doe Dingen appgroep probeer ik zoveel mogelijk heel te houden op de club en wat kapot is weer te repareren. Daarnaast zorg ik dat de keepers complete uitrustingen hebben.
Ik heb er niet echt voor gekozen, maar ik kan gewoon niet zo goed stilzitten. En vind ik het niet meer dan normaal dat je als lid iets voor de club terug doet. Er zijn wat pieken aan het begin van het seizoen, maar gemiddeld ben ik 3 uur per week actief voor de club

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Ik ben begonnen in de mini’s bij Amersfoort, vanaf C2 ben ik gaan keepen en heb daar uiteindelijk 7 jaar in Heren 1 gespeeld, vervolgens een tijdje gestopt, daarna 10 jaar bij Hilversum H2 gespeeld, toen weer even gestopt en vijf jaar later weer bij De Kromhouters begonnen.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Mijn dochter Bibi speelt in Dames 1 en mijn vrouw Caroline steekt vele uren in de club voor alles wat met communicatie te maken heeft, zoals onderhouden website, nieuwsberichten, social media, helpdesk en LisaX.  

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Ik word erg gelukkig van een Super Sunday met een Texels Skuumkoppe en de lunches van Herman na de wedstrijd. En als er natuurijs is en ik mooie tochten kan maken met familie en vrienden. Oké, skiën in Les Trois Vallées is ook erg fijn.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben Sales Manager bij een Duits bedrijf waar we industriële motoren verkopen.

Van welk nummer (van welke artiest) word jij altijd helemaal vrolijk?
Doctor Love van First Choice. Goed startnummer voor welk feestje dan ook of bijvoorbeeld Uptown Funk van Mark Ronson. Oudere meezingers.

Wat wens je de Kromhouters toe?
Veel tevreden en betrokken leden.

Wat zou je willen veranderen?
Ik zou wensen dat de groep actieve leden groter wordt. De belasting op een aantal bestuursleden en commissieleden is op dit moment enorm en ik heb het gevoel dat het onvoldoende gezien wordt. Ik heb een hele makkelijke rol, maar er zijn meer afgebakende klussen die opgepakt zouden kunnen worden.

Wie (of welke commissie) bij De Kromhouters wil jij een compliment geven, en waarom?
Heel veel mensen verdienen een compliment. Als ik er 2 mag noemen? Matthijs Keijzer verzet een enorme berg werk. Men zoekt naarstig naar een opvolger. Hij gaat ermee door omdat hij een goed hart voor de club heeft. Verder wil ik Maike van Iwaarden een hart onder haar riem steken. Ik schrok ervan tijdens de ledenvergadering hoe zij bejegend werd om bardiensten in te delen. Ik heb daar heel weinig begrip voor.

Vraag van Babette Koelemaij
Thijs, wat is voor jou de reden om zo’n actieve vrijwilliger te zijn? En zelfs vrijwilliger van het jaar!
En wat vind jij dat de club nodig heeft om op lange termijn een goede, gezellige en gezonde Hockeyclub te zijn?

Ik ben in deze rol gerold omdat ik slecht stil kan zitten en ik van aanpakken houd en dat redelijk kan. Het helpt natuurlijk wel dat we van Varik, waar we een boerderij hadden met veel klussen, zijn verhuisd naar een "af” huis, en dus iets meer tijd.

Het ledenaantal staat onder druk en de maatschappij verandert. We zijn meer individueel bezig en willen ons minder vastleggen. Ik ben opgevoed dat je als lid ook iets terug kan doen voor de vereniging. Wellicht zouden nog meer ouders dat op hun kinderen kunnen overbrengen.
Ik ken mijn weg op de club, maar ik denk dat nieuwe leden beter welkom geheten moeten worden. We zullen meer energie moeten steken om nieuwe mensen een welkom gevoel te geven.

Aan wie wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de Schijnwerpers’? En waarom?
De jeugd heeft de toekomst. Het valt mij op dat Floris Keijzer het goede voorbeeld van zijn ouders volgt. Hij traint jeugdteams en fluit zeer regelmatig wedstrijden.

Wat is jouw specifieke vraag aan Floris Keijzer?
Beste Floris, wat kan de club doen om meer actieve en betrokken jeugdleden zoals jij nog meer bij de club te betrekken. We hebben nog meer jeugdtrainers nodig. Weet jij een manier hoe we meer jeugd zover kunnen krijgen?