1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
Bestuur Sep
13

Vanaf 1 oktober zijn wij rookvrij

Nieuws afbeelding THCC De Kromhouters is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen en het sportieve leven van volwassenen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf 1 oktober de stap naar een rookvrij sportterrein.

Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken en biedt onze vereniging iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.  

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst. Daarnaast is sporten in een rookvrije omgeving voor iedereen gezonder.

Vanaf 1 oktober zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op ons sportterrein, ook rokers! We vragen rokers om buiten het terrein en uit het zicht te roken. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten (vapers) en aanverwante producten. Alle plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. 

Met het oog op een gezonde entree voor onze kinderen vragen wij om niet te roken bij de entree en aanlooproute van het sportpark. Dus: rook je laatste sigaret voor je de deur uit gaat richting het sporten en je eerste als je weer thuiskomt. We rekenen op uw medewerking om samen met THCC De Kromhouters te zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.

Voor vragen kunt u terecht bij je eigen coach of aanvoerder. Lees meer over rookvrije sport op www.rookvrijegeneratie.nl/sport.