1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
Bestuur Jun
20

Terugblik op huldigingen van de Kromhouter-kanjers 2018-2019

Nieuws afbeelding Wie werden voor het seizoen 2018-2019 in het zonnetje gezet:

Kampioenen
Dames D2, D3 en D1
Vorig jaar was het bij Dames 1 net niet gelukt, maar nu eindelijk gelukt. Alain heeft het goed voor elkaar gekregen met de dames om te promoveren.

Meisjes A1
Wat een superjaar hebben zij achter de rug. De prestaties van dit hechte team heeft geresulteerd in 3 kampioenschappen, 1 op het veld en 2 in de zaal (ook in combinatie met Dames 1).

Heren 2
Een mooie mix van ‘jonkies’ en ‘’oudjes’. Het bleef spannend tot de laatste speeldag, er moest gewonnen worden van de nummer 1 op dat moment. En dat gebeurde met een klinkende 5-1 overwinning. Vervolgens was het afwachten of de nummer 3 niet op doelsaldo nog zou passeren. Rond half 5 kwam de verlossing; kampioen in de reserve overgangsklasse, om vervolgens te promoveren naar de reserve Hoofdklasse!

Dekker Awards
Speelster Louisa Emans
Louisa is al sinds ze begonnen is met hockey erg fanatiek en wil altijd beter worden en meer leren. Toen ze in "B” kwam en in MB3 zat was ze enigszins  teleurgesteld, maar ze vroeg direct aan de TC wat ze kon verbeteren om het jaar daarop meer kans te maken op een plek in MB2.Dit doorzettingsvermogen heeft er mede toe geleid dat ze in seizoen 2018-2019 ook in MB2 kwam.
Tijdens de laatste wedstrijd van de voorcompetitie kwam ze tijdens een backhandslag ongelukkig ten val en brak ze haar sleutelbeen. Dit was natuurlijk erg vervelend, maar ook hier heeft ze zich super doorheen geslagen. Ze mocht helaas niet meedoen aan de zaal, maar van haar arts mocht ze wel buiten op het veld trainen. Daarom heeft ze tot aan de tweede helft van het veldseizoen samen met haar moeder aan trimhockey deelgenomen.Eenmaal terug in het team is ze elke wedstrijd weer van grote waarde gebleken door per wedstrijd minimaal één keer en soms zelfs wel drie keer te scoren

Speler Stein Custer
Stein was het afgelopen jaar de keeper van JD2 en daar heeft hij het super druk mee
gehad. Met regelmaat heeft hij zijn team op de been gehouden met zijn
flitsende reddingen. Kijk je naar een wedstrijd van Stein dan is spektakel
gegarandeerd, hij duikt van links naar rechts, ballen worden gestopt met delen
van het lichaam waar menig keeperstrainer nog niet aan gedacht heeft.
Naast de wedstrijden heeft Stein in de keeperstrainingen veel geleerd dit jaar.
Hij was serieus met de oefeningen bezig. Het ging niet altijd zoals hij wilde,
maar hij bleef het proberen zodat hij later in die training, of in een volgende training, het wel onder de knie kreeg.
Laten we hopen dat hij zijn grote voorbeeld, Vincent Vanasch, achterna gaat en
dat we hem ooit nog eens in het nationale elftal zien keepen.

Coach/Teambegeleider van het jaar Michael Eman en Gert-Jan Masselink
Met de nodige creativiteit en met vereende krachten is het gelukt om seizoen 2018/2019 toch in te gaan met een tweede jongens D-team: JD2!
Een team met deze keer een wel héél bijzondere samenstelling. Om überhaupt een tweede team te kunnen vormen zijn er jongens rechtstreeks uit E6 (met een seizoen ervaring op een kwart veld ..) Dit bijzonder samengestelde D-team kwam dus ook 2e jaars D-jongens tegen (met wel een seizoen ervaring op een heel veld)

Van zo'n bijzonder gezelschap een team smeden gaat natuurlijk niet vanzelf: daar is enthousiaste, intensieve en toegewijde begeleiding bij nodig. Daarom besloten twee vaders, Gert-Jan Masselink en Michael Eman, hun krachten te bundelen en gingen er het afgelopen seizoen vol voor om dit team te helpen om er wat moois van te maken.
Gezamenlijk zijn Michael en Gert-Jan er door hun inzet en enthousiasme in geslaagd om, ondanks de grote verschillen in o.a. leeftijd, het afgelopen seizoen dit team iedere zaterdag weer alles te geven om er een leuke wedstrijd van te maken. Dat er af en toe lastige tegenstanders waren moge duidelijk zijn, maar JD2 liet zich er letterlijk nooit door uit het veld slaan en hield altijd moed.
En dat is een knappe prestatie waarbij de teambegeleiders een cruciale rol hebben vervuld. Daarmee zijn Michael en Gert-Jan door hun ‘hands-on’ aanpak bovendien een uitstekend voorbeeld voor andere vrijwilligers. Een terechte prijs!

Scheidsrechter Frank Gubbels
Hij is sinds 2006 actief bij de Kromhouters. Eerst als teambegeleider bij de teams van zijn dochters Marit en Maud, later als coach van meisjes D3, C5, B3, A3 en A2.
Als één van de weinige ouders heeft hij circa 12 jaar geleden deelgenomen als cursist scheidsrechter. Waar hij vervolgens zeer regelmatig naast het coachen ook nog een wedstrijd fluiten verzorgde. Frank staat niet prominent op de voorgrond. Wel komt hij bij weer of geen weer op de fiets naar onze club om vol passie te fluiten. Het afgelopen seizoen floot hij nog steeds, ondanks dat zijn dochters inmiddels zijn vertrokken om te gaan studeren elders. Frank heeft aangegeven dat hij ook volgend seizoen een vaste kracht is in het scheidsrechterskorps van de Kromhouters. Kortom; een pracht vent met een groot hard voor de Kromhouters.

Afscheid van Sander Bruggeman
Jaar in, jaar uit heeft Sander zich met hart en ziel actief ingezet voor de club en de bar. Een icoon die niet weg te denken is bij De Kromhouters. Hij hoort gewoon bij het meubilair..  Meermalen onderscheiden; dan komt de vraag wat moeten we bedenken voor deze kerel … na diep nadenken hebben we als bestuur besloten Sander een vast plekje aan de bar te geven in de vorm van een eigen kruk. .

Runner-up Bas Hermse en Joost van Doesburg
Terwijl we afscheid nemen van een oldie zijn er bij het bestuur twee talenten opgevallen: elk weekend zie je ze wel ergens op de club actief. Met tomeloze energie organiseren ze evenementen voor de kids, fluiten ze wedstrijden of draaien bardiensten. De titel ‘runner-up’ gaat dan ook terecht naar Bas Hermse en Joost van Doesburg!

Sjef Athmer - vrijwilliger van het jaar Caroline Leeman
Tenslotte komen we bij de laatste onderscheiding, de vrijwilliger van het jaar met de beroemde prijs van Sjef Athmer.
Deze persoon staat niet graag in de schijnwerpers, maar kent elke roddel binnen de club. Ze is super nieuwsgierig, soms een beetje ongeduldig.. Als zaken niet snel genoeg geregeld zijn wordt dan schuwt deze persoon niet om mensen te ‘stalken’. Als een echte paparazza schrijft zij al 10 jaar voor de club. Met veel plezier gaat de titel en prijs ‘vrijwilliger van het jaar’ naar Caroline Leeman!