1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Apr
20

In de schijnwerpers: Patrick van de Giesen

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Momenteel ben ik actief op het veld als speler van heren 1. Daarnaast train ik JD1 en JB1. Tevens coach ik het laatst genoemde team.

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Zoals hierboven staat speel ik in heren 1 en train ik JD1 en JB1. Ik doe dit al jaren met veel plezier. Ik train teams, omdat ik het leuk vind om kinderen enthousiast te maken voor een potje hockey. Daarnaast wil ik kinderen stimuleren om te blijven bewegen, en dat natuurlijk het liefst bij ons. Aan training geven en trainen besteed ik samen ongeveer 11 uur per week. Voor het coachen ben ik een halve zaterdag bezig en voor het spelen de zondag.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Ik ben al sinds 2002 lid van de Kromhouters en heb nergens anders gehockeyd. Niets is namelijk mooier dan met je vrienden de jeugd doorlopen als een team.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Mijn broer, Michael van de Giesen, was lid bij de Kromhouters. Hij heeft er voor gekozen om in Utrecht te hockeyen vanwege werk. Daarnaast woont hij nu in Utrecht en was het lastig voor hem te combineren om in Tiel te hockeyen.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Elke week kijk ik weer uit naar het hockey. Doordeweeks om te trainen, maar ook om training te geven. De zaterdag en zondag zijn natuurlijk het toetje van de week om de wedstrijden te coachen, maar ook om zelf te hockeyen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Momenteel studeer ik aan de ALO in Nijmegen en zit ik mijn derde studiejaar. Daarnaast is mijn week gevuld met hockey en het overige schoolwerk.

Wat wens je de Kromhouters toe?
Ik wens de Kromhouters een grote ledengroei toe. Tot vorig jaar heeft THCC De Kromhouters in bijna alle jaren wel twee teams gehad in zowel bij de jongens als bij de meiden. Bij de jongens is dit aantal helaas afgenomen en komt de club maar net rond met de teams.  

Wat zou je willen veranderen?
Als ik iets zou willen veranderen bij de club, zou het een trainingsbibliotheek voor de trainers zijn. Momenteel hebben de trainers de mogelijkheid om zelf trainingen op te zoeken, wat goed is, alleen zou het voor iedereen fijn zijn als er trainingen staan die per niveau zijn uitgwerkt en waar iedereen bij kan. Tevens kan je hierin een selectie maken wat je wel online zet voor de trainers en wat niet. Hierdoor weet je zeker dat de trainingen die de trainers geven hetzelfde zijn en de spelers hierdoor hetzelfde aangeboden krijgen.

Vraag van Jeroen van Proosdij:

Welke aan hockeytraining gerelateerde inzichten die jij tijdens je opleiding hebt opgedaan zou je graag met de trainsters en trainers van de Kromhouters willen delen?
Het belangrijkste is denk ik wel dat de training op het niveau van de spelers moeten zijn. Elke training heeft een doel. Dat doel probeer je op een bepaalde manier te bereiken. Bij het ene team gaat dat makkelijker dan bij het andere team.

Mijn tip is: Kijk naar het niveau van je spelers. Bedenk voor de training: wat kunnen ze? Bedenk daarbij wat je ze wil gaan leren en als laatste wat ze aan het eind van de training hebben bereikt. Als een oefening niet loopt, probeer hem zo aan te passen dat hij wel loopt. De kleinste verandering kan als het verschil maken.

Aan wie, of welk team, wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Ik geef het stokje door aan Erik Ogier. Erik Ogier doet momenteel het CIOS en is bijna elke dag van de week op de hockeyclub te vinden. Hij toont veel inzet en geeft veel trainingen.

Wat is jouw specifieke vraag aan Erik Ogier?
Op het CIOS kijken ze meer hoe ze iets aan moeten pakken bij trainingen dan op de ALO. Wat voor specifieke handelingen neem jij mee vanuit het CIOS om jouw trainingen tot een succes te leiden?