1A D1 header.png 1Banner_opening 2019 2020.jpg banner-kromhouters-knhb.png header1.jpg header14.JPG header15.JPG header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg
In de schijnwerpers Aug
26

In de schijnwerpers: Annemiek van Gils

Nieuws afbeelding Actief op het veld of ….?
Ik ben meer aanwezig langs de zijlijn dan in het veld. Sinds kort ben ik aan het proefdraaien bij trimhockey.

Wat doe jij bij de Kromhouters en waarom heb je daarvoor gekozen, en hoeveel uur per week besteed jij hier ongeveer aan?
Ik ben lid van de barcommissie en besteed hier gemiddeld 1,5 a 2 uur per week aan. Ik heb hier voor gekozen omdat ik probeer ook een steentje bij te dragen aan alle werkzaamheden die door vrijwilligers moeten worden gedaan bij de vereniging.

Heb je nog ergens anders gehockeyd voordat je bij de Kromhouters kwam?
Nee.Ik ben niet verder gekomen dan hockey op de middelbare school. Ik was een fanatiek turnster tot mijn twaalfde waar ik zo’n 10 uur per week aan besteedde. Daarna heb ik nog diverse sporten beoefend, zoals korfbal, softbal, tennis, badminton. Na de komst van de kinderen is dit hardlopen en fitness geworden.

Zijn er nog familieleden lid of op andere wijze actief?
Onze dochter Marjolein speelt in Meisjes C2 in het veld en traint daarnaast bij Pia op de keepersschool als keepster. Gewoon omdat ze keepen ook geweldig vindt.
Jack, mijn man, is ook heel recent begonnen met het proefdraaien bij de trimhockey.

Waar loop jij helemaal ‘warm’ voor?
Kijken naar de hockey- en volleybalwedstrijden van de kinderen en gezellig met het gezin bijvoorbeeld Carcassonne spelen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben software consultant voor bedrijfssoftware bij Eqeep (zie sponsorbord op veld 1 als het niet  is verplaatst).

Wat wens je de Kromhouters toe?
Een florerende vereniging met een mooi clubgebouw, waar we een wat gezonder assortiment kunnen aanbieden.

Wat zou je willen veranderen?
Ik zou graag wat meer respect zien voor alle vrijwilligers en dan met name de scheidsrechters. Deze mensen proberen hun beste beentje voor te zetten. Constructief commentaar is prima, maar geen geschreeuw langs de zijlijn, graag even achteraf of bij de verantwoordelijke voor het aansturen van de scheidsrechters.

Vraag van Robert Völke:
Hoe kunnen we ouders zonder hockey achtergrond nog meer betrekken bij de club? En hoe krijgen we ze zelf aan het hockeyen?
- De regels van het hockeyen zijn best heel lastig en veranderen ook nog wel. Ondanks dat er voor de jongste jeugd wel een bijeenkomst is voor ouders die de wedstrijden moeten fluiten, is dat misschien niet laagdrempelig genoeg. Een "wist je dat” rubriek waarin wat hockeyregels worden uitgelegd of een kort quizje in de Hoenderik met wat vragen om mensen te prikkelen zou misschien kunnen helpen.
 
- Het zou ook stimulerend kunnen werken als  ouders uitgenodigd worden om bij een wedstrijd mee te lopen door in de dug out te zitten. Dan beleef je de wedstrijd nog net weer even anders.

- Een clinic houden voor de ouders door de eigen kinderen is ook erg leuk. Dat hebben wij afgelopen seizoen zelf mogen ervaren. En daardoor loop ik nu bij de trimhockey.  T was net even dat zetje in de rug.
Trimhockey is overigens echt laagdrempelig. Iedereen wordt betrokken bij het spel en je kunt jezelf net zo moe maken als je wilt. Er wordt voornamelijk een wedstrijdje gespeeld en er zijn twee oefeningetjes die aan het begin worden gedaan. (maandag 20.15- 21.45 uur)

Aan wie, of welk team, wil jij het stokje doorgeven voor de volgende ‘In de schijnwerpers’? En waarom?
Suzanne van Rooijen. Zij is trainster van C2 en ik zie haar ook veel tijd besteden op het hockeyveld. Zij doet een sportopleiding en  ik wil graag haar frisse blik op training strategie horen.

Wat is jouw specifieke vraag aan Suzanne van Rooijen?
Vind je dat de wijze waarop in het algemeen hockeytrainingen gegeven worden passen in de huidige tijd of  zou jij indien mogelijk naast de "standaard” trainingen andere facetten aan bod willen laten komen en andere middelen (video-analyse e.d.) willen gebruiken of heeft dat naar jouw idee geen/ weinig toegevoegde  waarde?  Hoe zou het ideale trainingsprogramma er bij jou uitzien?